Gezonde paardenvoeten zijn niet van zelf sprekend. Ervaar zelf hoe een sterke en gezonde voet eruit ziet op het hoef event.

 

Met regelmaat laat je, je paard bekappen of beslaan. Je smeert er goede olie op en de rotstraal behandel je netjes met een middeltje uit de lokale paardenwinkel. De brokkels en scheuren gaan niet weg maar dat komt wel goed zegt je hoefverzorger. Hoe? Dat weet je niet maar dat geeft niet. Je zou toch mogen vertrouwen op de smid of bekapper die je hebt uitgekozen… Toch?

Ergens vraag je, je wel af wat je nog meer kan doen naast het voeren van biotine en het smeren van de middelen. Alles bij elkaar kost het toch best wat geld… en je hebt veel over voor je lieveling hoor! Maar als je het ergens anders aan uit kan geven zou dat wel prettig zijn.

Op het hoef event kan je meer leren over de voeten van je paard. De naam zegt het al! een event voor alleen maar paarden voeten. Als je er een heel event mee kan vullen moet er dus wel heel erg veel informatie over zijn. Als eigenaar of verzorger van je paard of pony doe je er goed aan om meer te leren over de voeten. Want wat als je hoefsmid of bekapper uitvalt door iets onverwachts, dan kan je het zelf oplossen. Of je kan gericht een andere professional erbij halen en door de kennis die je hebt en weet je zeker dat je iemand hebt gevonden naar jouw maatstaven.

Zo kom je af van brokkels, scheuren, rotstraal, chronische bevangenheid en gevoelige lopen. Door je zelf te onderwijzen op dit vlak. Ook als je al meer van voeten af weet, is het goed om je weer eens te verdiepen. Momenteel komt er steeds meer informatie over voeten van paarden. Zorg ervoor dat je up to date blijft en pak daarmee direct de kans om jouw paard mooie en gezonden voeten te geven.

Na het hoef event heb je meer kennis over:

  • Gezonde voeten
  • Hoe je van rotstraal en brokkelen af komt
  • Weet je waar je op moet letten tijdens een bekapping
  • Kan je jouw paard echt helpen naar goede voeten
  • Is gevoelig lopen verleden tijd
  • Maak je misschien de keuze om zelf te gaan bekappen

lezingen

met o.a. Anne Schuite en Equinestudies

demo’s 

met o.a. Hanna Lobbezoo

Sponsored by

Lezingen:

Kantine

10.00 - 10.45 HorseComplete

voeding en voeten

 

11.00 - 11.45 Elza Luinstra; Forrest of wisdom

Hoe voeten mee veranderen met de ondergrond

12.00- 12.45 Monique Dorst

Bekapper worden? Hoe kies je je klanten?

13.00 - 13.45 Carolien de Jong

Goede foto’s maken van de voeten van je paard is niet altijd makkelijk. In deze lezing wordt er verteld waarom goede foto’s van belang zijn en hoe je deze maakt.

14.00 - 14.45 Equinestudies

Voeten binnen de anatomie van het paard

15.00 - 15.45 Horse & Habitat

Een gezonde weide, geeft gezonde voeten. Leer hier alles over je weide onderhoud

16.00 - 16.45 Anne Schuite

Over hoge hielen en gummetjes in je schoen

Demo’s:

Hal

09.45 - 10.15 demo bekappen

Hoe bekap je een voet en hoe hoort een gezonde voet er eigenlijk uit te zien?

10.45 - 11.15 Anne Schuite

Ervaar spelenderwijs wat je paard voelt

11.45 - 12.15 hoef schoenen passen

Waarom hoefschoenen anders zijn dan ijzers. En waar moet je op letten wanneer je een set wilt kopen.

12.45 - 13.15 demo bekappen

Hoe bekap je een voet en hoe hoort een gezonde voet er eigenlijk uit te zien?

13.45 - 14.15 Hanna Lobbezoo

Fit voor bekappers. Leer hoe je met behoud van je eigen lijf een paard kan bekappen

14.45 - 15.15 hoef schoenen passen

Waarom hoefschoenen anders zijn dan ijzers. En waar moet je op letten wanneer je een set wilt kopen.

15.45 - 16.15 demo bekappen

Hoe bekap je een voet en hoe hoort een gezonde voet er eigenlijk uit te zien?

16.45 - 17.00 prijs uitreiking

Kaartje gekocht in de online voorverkoop? Kijk hier of je een prijs hebt gewonnen!

Een paardloos evenement

Omdat wij het welzijn van een paard hoog in het vaandel hebben staan is het een paardloos event. Vaak zien we dat paarden op een andere locatie of tijdens een evenement erg veel stress hebben van de trailerrit of juist van alle drukte om hun heen.

Omdat leren over voeten, zonder paarden kan. Hebben we besloten om het een paardloos evenement te laten zijn.

Wij gaan jou leren hoe gezonden paardenvoeten eruit zien zonder paarden. Hiervoor zullen verschillende demo’s zijn met o.a. geprepareerde voeten. Hoe sneu we het ook vinden voor de paarden die eerder aan deze voeten vast zaten, is dit wel de beste manier om te leren over voeten.

We zijn dan ook dankbaar dat we deze voeten van paarden, die vaak slechte voeten hadden, mogen gebruiken om meer paarden en hun eigenaren te leren over goede voeten. Zo wordt wat ons betreft het leed een beetje verzacht. 

Waar koop ik tickets?

Early bird entree

Uitverkocht!

 

Aan de deur

nog 25 tickets

€10,-

 

Door de grote vraag in de voorverkoop zijn aan de deur nog max. 25 kaarten te koop

Let op! Op de dag van het evenement, 18 maart, wordt dit niet bijgewerkt. Wees dus optijd om je eigen ticket te bemachtigen.

Aan de deur kan alleen contant en gepast betaald worden. Door aan de deur te kopen kan je niet mee doen met de loting. Je krijgt bij binnenkomst een stempel op je hand.

Als bonus een loting met toffe prijzen

Hoe kan ik mee doen met de loting?

Wanneer je een early bird ticket koopt doe je direct mee met de loting. Heb je een prijs gewonnen dan kan je deze gelijk meenemen tijdens het event op 18 maart 2023 in Scherpenzeel

Wat als ik die dag onverhoopt niet aanwezig kan zijn?

 We houden je gewonnen prijs gewoon voor je vast tot dat je hem op kan halen of we kunnen hem opsturen, mocht de afstand voor het ophalen te ver zijn. Neem hiervoor contact met ons op via hoef.event@gmail.com

Ik weet nog niet zeker of ik kan, en wil een ticket aan de deur kopen, kan ik alsnog mee doen met de loting?

Nee, helaas is dit niet mogelijk. De tickets kosten gelukkig niet veel in de earlybird verkoop. Wij zouden zeggen, koop een ticket en kom gewoon gezellig langs!

Wat kan ik precies winnen?

Turboshoof Solutions heeft een tang gedoneerd voor de loting.

Flowee heeft een accupressuurmat ter beschikking gesteld.

HannaLobbezoo geeft 1 deelname weg voor de workshop Fit voor Bekappers.

 datum:

18 maart 2023

Deuren open : 09.30

Sluiting: 17.00

 

 Locatie:

psv de willaerruiters Scherpenzeel

Willaerlaan 125, 3925 HM Scherpenzeel

Parkeren kan op de locatie zelf vanaf 09.00

of bij het zwembad aan de Breelaan

Faq

Heb je een vraag die er niet tussen staat? Neem contact met ons op via hoef.event@gmail.com 
Wanneer is het evenement?

Op zaterdag 18 maart 2023

Waar is het evenement?

Het evenement wordt gehouden bij PSV de Willaerruiters.

Het adres is: Willaerlaan 125, 3925 HM Scherpenzeel

Hoe paardvriendelijke is het evenement?

Omdat wij het welzijn van een paard hoog in het vaandel hebben staan is het een paardloos event. Vaak zien we dat paarden op een andere locatie of tijdens een evenement erg veel stress hebben van de trailerrit of juist van alle drukte om hun heen. Hiermee vinden wij ons dus een zeer paardvriendlijk evenement. 

Welke faciliteiten heeft de locatie?

Het is een overdekte rijhal, je loopt dus droog maar wel op zand. Parkeren kan voor de deur op de grote parking, er zullen mensen aanwezig zijn om je een plekje aan te wijzen. Verder zijn er toiletten en een kantine met verkoop van eten en drinken.

Krijgen we korting wanneer we met een groep komen?

We hebben de prijzen zo laag als mogelijk gehouden om het voor iedereen toegankelijk te maken. Kom je met een groep? Super gezellig en we zijn blij dat je langs wilt komen. Met de prijs kunnen we helaas niks doen.

Ik weet nog niks van bekappen af, is het dan wel wat voor mij?

Ja! Juist voor mensen zoals jij organiseren we dit evenement. Je kan hier leren en goede contacten leggen zodat je weg in het bekappen vanzelf makkelijker zal zijn.

Hoe divers zijn de onderwerpen?

De onderwerpen zijn zeer divers. Je kan zien hoe een voet bekapt wordt, er wordt een lezing gehouden over de verandering van ondergrond en hoe de voeten hierin mee veranderen op lange termijn, mocht je zelf bekapper willen worden is er een lezing over hoe je met klanten om gaat en je kan zien hoe hoefschoenen gepast worden en nog veel meer…

Moet ik kiezen tussen lezingen en demo's?

We proberen de lezingen en demo’s zo in te plannen dat je alle kan bijwonen mocht je dat willen. Omdat we veel info willen verstrekken zal dit niet altijd gaan maar we proberen keuzestress te vermijden.

Ik ben professioneel bekapper. Heb ik hier iets te zoeken?

Wij kunnen zonder je te kennen moeilijk inschatten hoeveel waarde we jou kunnen leveren. Maar ons inziens is er altijd wat te leren en kan je nieuwe contacten leggen. En anders kan je hier mooi je nieuwe gereedschap kopen! Mocht je geïnteresseerd zijn om ons te helpen op dit event, mail even naar hoef.event@gmail.com

Wat zijn de maatregelen als corona weer uitbreekt?

Wij gaan met een positieve instelling de komende tijd tegemoet! Omdat het event pas in maart plaats vind verwachten wij dat er dan geen maatregelen (meer) zullen zijn. Als er dan toch nog maatregelen zijn, zullen wij deze zo mogelijk, naleven. Uitstellen tot een vervolgdatum sluiten wij hierbij niet uit. Je kan dus gerust je kaartje kopen, deze blijft houdbaar totdat het hoefevent daadwerkelijk plaats heeft gevonden.