Begeleiding 

Voor de doe-het-zelf-bekapper

Je hebt een cursus gedaan maar…

Je vind het doodeng om het nu op je eigen paard toe te gaan passen. Alle horrorverhalen over gevoelig lopen, waarschuwingen van je hoefsmid dat het nooit meer goed komt en laatst dat paard van een stalgenoot welke nu echt op ijzers moet van de dierenarts schieten allemaal door je hoofd.

Je wilt je lieve paard geen pijn doen en vroeger werd je op de manege al gewaarschuwd dat je niet aan de straal mag zitten! want anders!

Daarnaast rijd of wandel je graag buiten met je paard. Wat nu als je ze tekort zet en hij een maand lang niet mee kan. Dan gaat niet alleen zijn welzijn eraan maar ook die van jou. Herkenbaar?

Door mijn liefdevolle aanpak werken we aan jouw angsten

Het leek op de cursus zo makkelijk en moet je het op je eigen paard gaan doen…

De cursus die je gedaan hebt was op slachtvoeten. Je hebt de hele voet bekapt precies zoals de cursusleider het uitgelegd had. Er waren wat verbeterpuntjes maar al met al was je behoorlijk tevreden. Dat er onder zo’n stuk voet met te lange wanden, steunsel etc. nog een mooie voet kon komen had je, je eerder niet kunnen voorstellen.
En nu is het tijd om je eigen paard te bekappen… Je smid had je al afgebeld en die waarschuwde je nog. Zou hij toch gelijk hebben? Het is nu wel echt heel spannend en alle benamingen van de onderdelen tollen door je hoofd laat staan dat je nog weet hoe je het precies moet afknippen of snijden. En die straal… het lijkt erop dat er ook nog rotstraal aanwezig is. Ondertussen ben je een beetje aan het prutsen met je gereedschap en weet je niet meer wat je linker of je rechter mes is.

 

Toen ik in begeleiding kwam bij Hanna had ik al twee cursussen gedaan. Mijn bedoeling was om het helemaal zelf op te pakken daarna.

Maar iedere keer wanneer ik eraan begon, blokkeerde ik, en kwam ik niet veel verder dan een beetje vijlen.

Nu na ongeveer een 3 maanden kan ik gewoon helemaal alleen mijn eigen paard bijhouden!

Tess

 

In het begin bekapte Hanna mijn paarden. Al snel wekte ze mijn interesse om bekapcursussen te volgen, en onder haar begeleiding zelf mijn paarden te bekappen. Ze geeft praktische tips en is altijd bereid om te helpen als je ergens tegenaan loopt, ook als ze er niet is. Dan helpt ze door middel van foto’s en whatsapp.

Inmiddels ga ik beginnen met mechanisch bekappen wat ik de eerste keer wat spanend vond, maar Hanna heeft mij vertrouwen gegeven dat het goed komt. Nu komt ze eens per half jaar langs en kan ik tussendoor appen bij twijfel of vragen!

Marilena Holland

 

Toen ik begon aan de individuele begeleiding van Hanna om zelf mijn paard te gaan bekappen vond ik het naast leuk ook erg leerzaam!

De lessen zijn zo opgebouwd dat ze perfect aansluiten bij mijn al aanwezige kennis en kunde. Ik kreeg een soort stappenplan waarbij precies uitgelegd werd hoe en waarom je dingen doet. Hierdoor voel ik mij zelfverzekerd genoeg om mijn eigen paard te bekappen.

Ik ben in iedere geval dik tevreden als klant en heb al veel geleerd in 2 lessen.

Martine & Holly

Hoe ik jou ga helpen!

  • Door mijn liefdevolle aanpak werken we niet alleen aan jouw angsten maar eventueel ook aan die van jouw paard
  • Ik ben iedere vijf weken bij jou om je te begeleiden tijdens je bekappingen. Zo is de kans op foutjes maken veel kleiner
  • De eerste twee bekappingen zal je nog niet je hele paard kunnen bekappen. Door mijn tijdsplanning zorg ik dat jij genoeg kan leren, en ik de overige voeten kan bekappen. Zo is toch je hele paard bekapt en loop je niet achter de feiten aan
  • Pas wanneer jij aangeeft dat je er een langere tijd tussen wilt laten gaan we dit toepassen. We gaan dus niet over jouw grenzen heen
  • Tussendoor onze afspraken ben ik goed bereikbaar op whatsApp. Vragen, filmpjes, fotos… stuur maar door. Ik kijk met je mee en zal altijd proberen je zelfvertrouwen een boost te geven
  • Wanneer je het bekappen tussendoor een beetje hebt laten versloffen en je weet niet meer waar je moet beginnen. Help ik je om zelf een plan en een frisse start te maken met bekappen. Zo ben je niet afhankelijk van mij of een andere bekapper om jouw paard weer op de rit te krijgen. Je kan mij dus niet bellen om “even” de door jouw veroorzaakte troep op te ruimen. Maar ik ga je wel helpen om een frisse start te maken 🙂

Praktische informatie

  • Je gaat op cursus of bent op cursus geweest of je volgt bij mij de mini theoriecursus incl. boodschappenlijst voor materiaal (of je koopt deze via mij) en je krijgt een basis praktijkles.
  • Dit kan je aangeven bij het inplanformulier. Je kan dan direct je eerste praktijkles inplannen
  • De eerste drie tot vier ik ben ik bij jouw op stal om de vijf weken, we bekappen dan samen alle voeten. Daarna gaan we kijken of de tussentijd kunnen verlengen zodat je met huiswerk aan de slag kan gaan
  • Na drie tot acht lessen ben je klaar om het helemaal zelf te doen. We plannen dan één â twee keer per jaar nog een datum in voor controle
  • De Lessen zijn een abonnements-vorm, zo ben je niet in een keer een smak geld kwijt en houd genoeg over om materiaal of andere leuke dingen te kopen. We gaan negen maanden met elkaar aan de slag. Heb je nog al een cursus gedaan? Dan bekijken we je abbo keuze tijdens de eerste praktijkles

Tarieven

Mini Theoriecursus met Basis praktijkles €110

Abonnement negen maanden, zes begeleidingslessen incl. theorie €59.50 p.m.

 Verlenging abonnement drie maanden, twee begeleidingslessen €56.50 p.m.

Reiskosten worden apart berekend. Retour reis gerekend vanaf postcode 2381(weelde) naar de locatie van jouw paard X €0,35 = Reiskosten.

De lessen zijn in overleg in te plannen tussen 9 en 3 op woensdag en vrijdag. In overleg (via wattsapp) is dinsdag en maandagmiddag ook een optie.

Wanneer er meerdere klanten in jouw omgeving zijn, zal ik er in de planning rekening mee houden. En eventueel een route vormen in overleg met jou. Hierdoor worden de reiskosten verdeelt.

 

Mini Theorie-cursus met basisles

Voor als je nog geen cursus hebt gedaan

Je kan bij mij ook een minicurus volgen met een praktijkles op je eigen paard. Om de begeleidingslessen te kunnen volgen heb je wel een beetje ervaring nodig. Dit kan wezen doordat je al een cursus hebt gedaan maar ook door mijn mini theorie-cursus met basisles te volgen. Zo hoef je niet met je paard op sleeptouw of op slachtvoeten te oefen. Maar ik kom gewoon naar jou toe om je uitleg te geven hoe je je eigen paard bekapt.

Details

Het is een korte theorie cursus die je in drie uurtjes tijd kan doornemen inclusief je huiswerk. Het is echt de basis van het bekappen en interessant wanneer je nog nooit een cursus over voeten gevolgd hebt. De theorie en het huiswerk nemen we in je praktijkles door.

We maken een stappenplan zodat jij precies weet wat jouw paard voor bekapping nodig heeft. We beginnen met je eerste bekap skills te ontwikkelen en kunnen zo makkelijk de overstap maken naar de begeleidingslessen.

€110,00

De cursus is voor jou als…

  • Je nog niks van voeten af weet
  • Je direct onder goede begeleiding je paard wilt leren bekappen
  • Je wilt dat de voeten van je paard beter en sterker willen worden
Kan ik ook leren bekappen zonder cursus

Dit zou ik sterk afraden. Bekappen is niet perse moeilijk maar je moet wel echt weten wat je doet. Een foutje is zo gemaakt. Of dit foutje makkelijk op te lossen is, is altijd maar de vraag

Kan ik na jouw begeleiding ook andere paarden bekappen?

In theorie zou dit wel kunnen maar dat is niet waarvoor de begeleiding is. Ik leer jouw echt jouw paard(en) te bekappen. Het bekappen van andere dieren wil ik dan ook niet aanraden

Hoe wordt ik een professional bekapper?

Er zijn verschillende opleidingen die dit aanbieden. Ik maak 2 keer per jaar ruimte in mijn agenda voor een 6 maanden traject voor mensen die een bekaponderneming willen opbouwen. vraag tijdens de begeleiding naar meer info

kan ik na de mini theorie cursus zelf aan de slag?

Nee deze is echt bedoelt als opstart voor de begeleidingslessen

Hoe ga je om met angst voor snijden?

Angst om in voeten te snijden komt veel voor. We gaan hier mee aan de slag door te kijken waar dit vandaan komt. Daarnaast help ik jouw om dit gevoel om te vormen naar een positief gevoel. Zodat je het snijwerk met vertrouwen kan uitvoeren. Mocht je het echt niet durven, dan kunnen we ook de interval zo houden dat jij je paard zelf kan bijhouden met vijlen en ik langs kom voor het snijwerk. Dit is overigens nog nooit nodig geweest doordat ik je goed begeleid.

Kan ik ook alleen losse lessen volgen? in plaats van een pakket af te moeten nemen

Ja dat kan. Houd er wel rekening mee dat je eigen paard bij houden na 1 les niet voldoende is. 

Ik heb ergens anders al een cursus gedaan, kan ik bij jou nog lessen volgen?

Ja zeker! Je hoeft echt niet perse de cursus bij mij te volgen om in begeleding te komen. super goed dat je al een cursus gedaan hebt! zullen we een afspraak inplannen? 

Kan ik mijn materiaal ook bij jou kopen?

We proberen een goede voorraad materiaal te behouden zodat je bij mij ons alles kan kopen wat je nodig hebt. Helaas lukt dat niet altijd maar dan sturen we je door naar andere goede adressen.

Mijn paard kan zijn voeten niet goed geven of omhoog houden. Hoe ga je hier mee om?

Geen enkel probleem! we gaan dit met dezelfde rust en kalmte tegemoed zoals we altijd doen. Misschien is de eerste les meer op training gericht van het voeten geven en misschien krijgen we het al sneller voor elkaar door een kruiwagen lekker hooi of gezonde snoepjes erbij. Door mijn goede timing in training kunnen we vaak al snel grote stappen maken. Dan heb je dus dubbel winst en je krijgt trainingstips voor je paard mee en jij leert bekappen. 

Voor vragen of overleg kan je mij een wattsapp sturen

Contact

0031 (0)6 21 63 83 27

2381 Weelde (Ravels)

Hours

Maandag t/m vrijdag

Met uitzondering van donderdag

Open 08.00 – 17.00

Follow
Copyright © 2024 Divi. All Rights Reserved.