Fit voor bekappers!

Laagdrempelig werken aan je eigen gezondheid als bekapper?

Dan is dit dé workshop voor jou!

Bekappen? Heel leuk, maar zwaar. De pest voor je rug. Niks voor vrouwen. Dat houd je niet vol tot na je veertigste. De leukste manier om je lichaam te slopen… Herken je deze uitspraken? Voel je zelf regelmatig alles kraken als je overeind komt nadat je het derde voetje van de dag hebt bekapt? Ben je vaak helemaal gesloopt na een dagje werk? Lees dan snel verder.

 

 

 

De workshop Fit voor bekappers is speciaal gericht op, je raadt het al, bekappers. In deze workshop, leer je hoe jij je lichaam gezond kunt houden. Voeding, oefeningen, de juiste houding tijdens het werk, het komt allemaal aan bod. Je krijgt veel informatie, we gaan na enkele uren theorie praktisch aan de slag, en je kunt uiteraard al je vragen stellen.

Wist jij bijvoorbeeld…
* dat je deadlifts kunt gebruiken om hamstrings te versterken?
* dat magnesium kan helpen om spierpijn te voorkomen?
* dat lage rugklachten vaak ontstaan door verkeerd te bukken?
* dat voldoende eiwit in je voeding zorgt voor gezonde spieren?
* dat voor het bekappen met name hamstrings, rug, schouders en schuine buikspieren sterk moeten zijn?

Ik ben Hanna. Sinds een aantal jaar werk ik als bekapper, en ik weet dus uit eigen ervaring hoeveel dit van je lichaam vraagt. Omdat ik het zo zonde vind dat ik zie dat thuis bekappers en collega’s rondlopen met voorkombare fysieke klachten, en daar soms zelfs door uitvallen, heb ik de workshop Fit voor bekappers ontwikkeld. Ik ben namelijk niet alleen bekapper, maar ook voedingscoach en personal trainer (in opleiding). In deze workshop combineer ik al die passies. De theorie en praktische oefeningen zijn specifiek afgestemd op wat jouw lichaam nodig heeft als je regelmatig ondersteboven onder een paard hangt. Dat is immers heel iets anders dan wanneer je een marathon wilt lopen, balletdanseres of bodybuilder wilt worden, of jezelf gezond wilt houden als vertegenwoordiger of IT-specialist. Je vraagt een specifieke inspanning van je lichaam, en hierdoor heeft het ook specifieke behoeften. Daar leer ik je alles over in deze workshop!

Wil je mij eerst beter leren kennen? 

Na deze workshop

  • Begrijp je beter wat bekappen van je lichaam vraagt.
  • Heb je inzicht in de juiste lichaamshouding tijdens het werk.
  • Beheers je een aantal waardevolle oefeningen die je kunt inzetten om je lichaam gezond en sterk te houden. 
  • Weet je wat je het beste kan eten om je energie hoog te houden tijdens een volle bekapdag of na je eigen paard bekapt te hebben
  • Ben je gemotiveerd om beter voor jezelf te gaan zorgen.

De workshop is één dag en op een locatie naar jouw keuze!

Deze workshop kan je op je eigen plek organiseren zodra je minimaal 4 cursisten hebt verzameld. Zo kan je lekker vanuit je eigen vertrouwde omgeving mee doen eventueel samen met vriendinnen of stal genootjes.

Als je niet de bovenstaande mogelijkheid hebt, ben je welkom bij mij op locatie in Prinsenbeek.

De opbouw is als volgt:

De ochtend 

Tijdens de ochtend beginnen we met een stukje theorie. De anatomie van het menselijk lichaam: Hoe zit je lichaam ook al weer in elkaar,  welke spieren gebruik je tijdens het bekappen, welke worden zwaar belast (en dus ook regelmatig overbelast)? Wat is een correcte bekaphouding en waarom is deze belangrijk?

Ook richten we ons op voeding. Hoe werkt je spijsvertering precies? Wat heeft je lichaam nodig om sterk en fit te zijn? Hoe helpt voeding bij het opbouwen van spieren (en daarmee dus het beschermen van de niet trainbare delen van je lichaam)? En welke elementen zijn er in theorie verder nog nodig op je spieren op te bouwen en deze te onderhouden? Natuurlijk wel zo fijn om te weten hoe je deze niet kwijt raakt na een weekje vakantie 😉

 

De middag 

 

In de middag gaan we lekker praktisch aan de slag. We gaan onderzoeken we welke oefeningen we nodig hebben om ons lichaam gezond en sterk te houden. 

We testen de oefeningen even kort uit zodat je kan ervaren wat het met je lichaam doet. Je krijgt persoonlijke feedback op je houding en op de manier waarop jij de oefeningen uitvoert.

Ook al heb je geen gym of fitness in de buurt, we zorgen ervoor dat jij effectieve oefeningen in je dagelijks leven kan verwerken.

We gaan kijken welke oefeningen je wel kan doen binnen de mogelijkheden van het thuis trainen. Ik zal veel voorbeelden en uitleg geven over welke spieren je kan trainen met welke oefeningen.

Je leert welke oefeningen je het beste kan doen met de mogelijkheden van jouw woon- en/of werkomgeving.

 

Bonus!

Als bonus krijg je het laatste halfuur nog een korte theoriesessie en kunnen we de laatste vragen beantwoorden. Dit deel focust zich op de randzaken, welke erg belangrijk zijn voor je opzet, om fit te worden.

Welke vitamine moet je bij slikken? Welke supplementen mogen echt niet missen in je voorraadkast? En hoe beoordeel je ze op kwaliteit?

Wat gebeurd er als je slecht slaapt? En hoeveel uren slaap heb je eigenlijk nodig? Hoe pak je rust en waarom is dit eigenlijk nog belangrijker dan het trainen zelf? En wat als ik een week niet traint?

Al deze vragen, en de vragen die je zelf nog hebt, gaan we bespreken met daarna een afsluiting van een mooie dag. 

 

 Praktisch:

  • Een interactieve dag met vriendinnen of stalgenootjes (10.00 – 16.00 uur)
  • Data is in overleg met de gastvrouw
  • Minimaal vier en maximaal zes deelnemers zodat iedereen genoeg persoonlijke begeleiding krijgt.
  • Prijs: 110,- euro per persoon
  • Ben je gastvrouw van jouw locatie en zijn er minimaal vier betalende deelnemers? Dan mag je gratis mee doen!

 

Meedoen? Geef je snel op:

 

3 + 4 =

Meer info?

Neem gerust contact op als je vragen hebt of een afspraak wilt boeken!

Telefoon: 0031 (0)6 21 63 83 27
Mail: info@hannalobbezoo.nl

Contactgegevens

info@hannalobbezoo.nl

0031 (0)6 21 63 83 27

Fijnaart